Трудові мігранти отримають кошти на старт бізнесу при поверненні в Україну

Трудові мігранти отримають кошти на старт бізнесу при поверненні в Україну

Кабінет міністрів схвалив проект закону щодо запровадження допомоги для економічної реінтеграції трудових мігрантів. Пропонується надавати допомогу на створення бізнесу. Відповідний проект постанови було ухвалено днями під час засідання уряду. Про це пише РБК України.

Згідно з документом, право на отримання одноразової допомоги має трудовий мігрант за умови інвестування коштів, отриманих від оплачуваної діяльності за кордоном, в започаткування/розвиток власної підприємницької діяльності в Україні. Розмір інвестиції повинен бути пропорційним або перевищувати розмір допомоги для економічної реінтеграції.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

Допомога надається після підтвердження отримання коштів від оплачуваної діяльності за кордоном. Передбачається, що граничний розмір допомоги для економічної реінтеграції для трудових мігрантів не буде перевищувати 150 тис. гривень.

Як зазначається в пояснювальній записці, в Україну повернулася значна кількість громадян України, які працювали за кордоном (за експертними оцінками понад 400 тис. громадян України). Лише 10% з них повернулися на робочі місця за кордоном, а в Україні залишилося 360 тисяч. “Запровадження відповідної допомоги стане одним із ефективних стимулів для повернення з-за кордону трудових мігрантів та інвестування коштів, отриманих ними від оплачуваної діяльності в державі перебування”, – йдеться в документі.

This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *