Україна відкрила вісім нових ринків експорту

Україна відкрила вісім нових ринків експорту

This image has an empty alt attribute; its file name is Kolesnikov-Trucking-Banner.jpg

Лише за шість місяців Україна відкрила вісім нових ринків для українських експортерів. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомила голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.

Вона зазначила, що у Японію, Лівію, Аргентину та Ліван тепер можна поставляти українське молоко та молокопродукти. Ефіопія стала відкритою для українських виробників яєць, а Сербія – для українського тваринного білка. Також ОАЕ “відкрита” для великої рогатої худоби. Вона додала, що було також відкрито “один незвичний ринок – Литву”. Тепер у цю країну можна експортувати арахнідів для потреб захисту рослин. Йдеться про ентомофагів – комах, які споживають або паразитують на шкідниках рослин та використовуються для захисту сільськогосподарських культур.

This image has an empty alt attribute; its file name is Magnit-Wanted-CDL-Banner-916-8806758.gif

Так, у повному списку 63 товарні позиції в 11 державах та міжнародних економічних організаціях перепогоджені. Це означає, що українські експортери зберегли можливості для постачання продукції. Магалецька зазначила, що йдеться насамперед про країни СНД, адже Україна вийшла з домовленостей у рамках цієї організації. Вона також нагадала, що також було відновлено експорт продукції українського птахівництва до ЄС.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *