Україна не потрапила до списку основних країн – одержувачів вакцин від COVID-19

Україна не потрапила до списку основних країн – одержувачів вакцин від COVID-19

27 держав планети є головними покупцями медичних препаратів проти коронавірусної інфекції, України серед них немає. Про це пише Bloomberg.

У повідомленні йдеться, що такі країни, як США, Велика Британія і Франція становлять 11% від усього населення світу, отримують сьогодні 40% виготовлених вакцин. Натомість 11 найбідніших держав (Пакистан, Індія та інші) – мають доступ лише до майже 2% антикоронавірусних препаратів і темпи вакцинації там доволі низькі.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

«За нашими відомостями, такий розподіл вакцин є наслідком того, що найбагатші країни заздалегідь закупили мільярди вироблених і планованих до виробництва доз медикаментів для задоволення в першу чергу потреб своїх громадян. Цих запасів, з урахуванням майбутніх поставок, вистачить для проведення декількох кампаній щеплення, тоді як найбідніші держави не мають можливості для проведення навіть однієї вакцинації. Все це викликає великі перестороги перед неминучою глобальною епідеміологічною нерівністю», – йдеться у опублікованій інформації видання “Bloomberg”.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *