Україна отримала в дарунок 100 мистецьких творів Льва Межберга

Україна отримала в дарунок 100 мистецьких творів Льва Межберга

Днями в Україну із США прибув вантаж із сотнею живописних та графічних творів відомого українського художника зарубіжжя Льва Леонідовича Межберга. Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики.

«Твори передані в дарунок Україні спадкоємицею автора – Асею Межберг з її власної колекції до збірок Національного художнього музею України (50 творів) та Комунальної установи «Одеський художній музей» (50 творів)», – йдеться в повідомленні.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

Варто нагадати, що Лев Леонідович Межберг (1933-2007) – український художник, який ще за життя отримав визнання у всьому світі. Він народився та отримав освіту в Одесі і належить до покоління митців-шістдесятників, які продовжили традицію модернізму в українській культурі. Подарована мистецька колекція є монографічною та представляє різні етапи творчості художника – від повоєнного часу до останніх років життя. Також варто додати, що Лев Межберг був першим закордонним художником українського походження, чиї твори були презентовані на виставці в Білому домі у Вашингтоні (США).

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *