Україна посіла 117 місце за рівнем сприйняття корупції

Україна посіла 117 місце за рівнем сприйняття корупції

За останній рік показники України в Індексі сприйняття корупції (Corruption Perceptions Index – CPI) виросли на 3 бали, та із 33 балами зі 100 можливих ми отримали 117 місце зі 180 країн у списку СРІ. Такі дані оприлюднено компанією Transparency International.

Як зазначають експерти, за результатами дослідження, поруч з Україною у рейтингу опинилися Єгипет, африканська Есватіні (Свазіленд), Непал, Сьєрра-Леоне та Замбія – всі ці країни так само у CPI-2020 набрали по 33 бали.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

Водночас з-поміж сусідів найближча до України Молдова набрала 34 бали та посіла 115 місце (+2 бали). Так само покращили свої показники у порівнянні з минулим роком європейські автократії Білорусь (47 балів, 63 місце) та Росія (30 балів, 129 місце). Остання залишається єдиною країною, яку з-поміж сусідок, випереджає Україна.

Варто зазначити, що перша десятка CPI за рік не змінилася, абсолютними лідерами списку залишаються Нова Зеландія та Данія – вони додали по одному балу та тепер мають по 88 зі 100. Єдиною країною-лідеркою, яка втратила в Індексі, стала Фінляндія – мінус 1. Однак із 85 балами вона, як і торік, посідає 3 сходинку – разом із Сінгапуром, Швецією та Швейцарією. У кінці списку опинилися Сирія (14), Сомалі (12) та Південний Судан (12) – країни, в яких уже тривалий час нестабільна політична ситуація та де уряди лише частково контролюють територію країни.

This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *