Україна піднялася на 17 позицій в рейтингу соціального прогресу

Україна піднялася на 17 позицій в рейтингу соціального прогресу

Минулого року Україна піднялася на 17 позицій в світовому рейтингу за значенням індексу соціального прогресу (Social Progress Index) та посіла 63 місце. Про це повідомляє пресслужба Міністерства соціальної політики України.

Індекс України становить 73,38 бали (у 2019 році він становив 66,97). В порівнянні з 2019 роком Україна піднялась на 17 позицій з 80 місця на 63, випередивши Шрі-Ланку, Македонію, Казахстан, Молдову, Росію, Парагвай та Кабо-Верде, які роком раніше мали кращі показники індексу, ніж Україна.

This image has an empty alt attribute; its file name is Lion-Express-LLC.jpg

При цьому, у 2020 році кількість країн, які входять до перших трьох груп, – з дуже викою якістю життя,  високою якістю життя та помірно високою якістю життя – скоротилась зі 104 до 71. Це сталось переважно через пандемію, погіршення доступу до необхідних медичних послуг та навантаження на системи охорони здоров’я країн. Україна не лише залишилась у третій групі, але і покращила свої результати.

“В світі вже давно критикується підхід до оцінки добробуту людей лише через вимірювання економічних показників, як, наприклад, ВВП. Безумовно, зростання доходів веде до зростання рівня життя, але в світі можна побачити як значний соціальних розвиток в країнах при достатньо скромних рівнях доходів, так і зменшення благополуччя людей при порівняно високих доходах. Індекс соціального прогресу – це спроба продемонструвати, до чого мають прагнути країни та уряди на додаток до суто економічного зростання, щоб люди почували себе комфортно в своїй країні”, – пояснила міністерка соціальної політики Марина Лазебна.

This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *