Україна створить кліматичний фонд за підтримки Світового банку

Україна створить кліматичний фонд за підтримки Світового банку

Світовий банк допоможе Україні створити дієвий кліматичний фонд. Про це повідомляє Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів.

This image has an empty alt attribute; its file name is Rotex.gif

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів Роман Абрамовський пояснив, що Фонд є новою фінансовою інституцією, яка співфінансуватиме програми з декарбонізації і модернізації. Серед виконаних Україною завдань щодо екологічної політики у відомстві відзвітували про запуск інвентаризації лісів, продаж 100% ділової деревини через відкриті аукціони та розроблену стратегію управління лісами до 2035 року.

This image has an empty alt attribute; its file name is East-Market-And-Resteurant.gif

Україна разом зі Світовим Банком готуватиме стратегію партнерства, яка складатиметься із коротко- та довгострокових проєктів на наступні 5 років за цими напрямками. Також сторони працюватимуть над розвитком та проведенням інституційної реформи лісового господарства. Крім того, Світовий банк допомагатиме Україні створити Український кліматичний фонд.

Сторони домовилися співпрацювати у підготовці аналітичного звіту про кліматичні цілі і розвиток економіки. Цей документ, кажуть у Міністерство довкілля, стане ґрунтовним дослідженням ефекту від впровадження кліматоохоронних заходів на економічний розвиток країн. 

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *