Українець винайшов пристрій передачу звуку через лазер

Українець винайшов пристрій передачу звуку через лазер

15-річний Олександр Коломієць з Вінниці винайшов лазерний промінь як передатчик звуку, який не можна перехопити чи заглушити. Про це повідомляє klasno.info.

Нанопристрій передачі звуку через лазер дозволяє створювати звукову хвилю в результаті поглинання панеллю світла. Це може лягти в основу створення нового способу радіозв’язку і навіть згодитися у військових операціях. «Можна відправити голосове повідомлення через проводку і буде лампочка блимати. Якщо в тебе буде колонка в кімнати під’єднана до такого приладу, то він зловить сигнал і спрацює колонка – вона буде давати те повідомлення, яке хотіла передати мама з кухні», – розповів Сашко.

Хлопець вчиться створювати техніку та практичній фізиці в онлайн-уроках «YouTube». Чудово, що батьки хлопця з розумінням ставляться до його захоплення, адже “жертвами” експериментів школяра інколи стають і побутові речі, домашні пристрої. Цікаво, що юний винахідник має свою власну “лабораторію” – потаємну кімнату, яку хлопець жартома називає “кладовиськом зіпсованої техніки”.

Нині кімната підлітка більш схожа на міні-сервісний центр. Усюди дроти, інструменти і моделі винаходів – хлопець працює над розробкою сонячної панелі, яку планує розмістити над власним будинком. «В мене є проекти, який я хочу втілити у життя. Це буде складатися з сонячної панелі, акумулятора на 12 Вт та інвертор. Інвертор буде з 12 Вт робити на 220 Вт», – додав винахідник.

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *