Українка заснувала в США успішний освітній стартап для школярів

Українка заснувала в США успішний освітній стартап для школярів

Харків’янка Влада Лоткіна заснувала в США освітній стартап, який допомагає покращити комунікацію між школою та батьками учнів. Про це повідомляє Голос Америки.

Зазначається, що безкоштовна платформа ClassTag має вже кілька мільйонів користувачів – 25 тисяч шкіл. «Стартап ми офіційно зареєструвати у 2015-му році, і тривалий час мій партнер в ньому працював на повну ставку, а я – у вихідні дні або до початку роботи. У 2018 я звільнилась і сфокусувалась на стартапі», – розповіла жінка. На той час вже був прибуток від стартапу.

Лоткіна зізнається: залучати перші інвестиції достатньо довго й складно. У нову справу довелося вкласти власні кошти: «Мені вдалося фінансувати стартап і фактично довести його до прибутку із цими коштами та інвестиціями з друзів і родичів. А пізніше ми потрапили до акселератора стартапів Newark Venture Partners, куди приходять, коли вже є 20-30 тисяч доларів місячної виручки. І потім все пішло-поїхали, почали підключатись різні люди, фонди, інвестори». Зараз в компанії Лоткіної працює близько 60 людей по всьому світу.

Лоткіна назвала основні переваги свого стартапу. Перше – можливість комунікувати, достукатися до кожного з батьків, усунення мовних і технологічних бар’єрів, і це будує фундамент ефективної комунікації. Другий момент – це економія часу.  І третій момент – це інтеграція платформи ClassTag у шкільні технології.

Варто додати, що Влада Лоткіна – випускниця відомої бізнес-школи Вортон (Wharton School of the University of Pennsylvania), яку свого часу закінчили Ілон Маск і Воррен Баффет. Вона родом з Харкова, де вивчала фінанси в Університеті імені Каразіна, і десь після другого курсу почала підробляти у свого тата, підприємця. У 22 роки дівчина вступила на MBA до Вортона.

This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *