Українка увійшла до списку 100 жінок року ВВС

Українка увійшла до списку 100 жінок року ВВС

Українка Анастасія Волкова, яка заснувала компанію Flurosat, увійшла до списку 100 найбільш впливових та надихаючих жінок року за версією BBC. Про це йдеться на сайті BBC.

Уродженка України є засновницею стартапу  Flurosat, який надає технологічні послуги аграрному бізнесу в різних країнах світу. Сервіс працює за підпискою і допомагає фермерам отримувати різноманітні дані про стан їхнього врожаю.

Flurosat аналізує супутникові знімки полів, фотографії з дронів, застосовує технології штучного інтелекту і на основі отриманої інформації радить фермерам, як краще поводитися із врожаєм. Приміром, користувач може отримати підказки та рекомендації щодо поливу, використання добрив, потенційної дохідності його поля тощо.

“Ми даємо фермерам рекомендації – кажемо, наприклад, що ось у цій частині поля рослини зневоднені. А на іншій – виснажені і потребують добрив”, – пояснювала засновниця Flurosat в одному зі своїх інтерв’ю. Варто додати, що влітку цього року видання MIT Technology Review включив Волкову до списку новаторів віком до 35 років. Цікаво й те, що Flurosat частково створюється в Україні – тут працює команда розробників проекту.

Сама ж Анастасія Волкова після того, як здобула вищу освіту в Національному авіаційному університеті у Києві, згодом отримала ступінь магістра в Варшавському технологічному університеті, а у 2015 році переїхала до Австралії, щоб займатися наукою. Згодом вона захистила докторську дисертацію в місцевому Сіднейському університеті. Наступного року вона заснувала компанію Flurosat, яка надає технологічні послуги понад тисячі аграрних компаній у 15 країнах. Стартап частково працює в Україні.

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *