Українку визнали найкращою дзюдоїсткою світу

Українку визнали найкращою дзюдоїсткою світу

Міжнародна федерація дзюдо визнала українку Дар’ю Білодід найкращою дзюдоїсткою 2019/2020 років. Про це йдеться на офіційному сайті Judo Awards 2020.

Експерти визначились, що українка Дар’я Білодід була найкращою дзюдоїсткою у 2019/2020 роках. Минулого року спортсменка завоювала золото на чемпіонаті Європи, Європейських іграх і Grand Slam.

У 2020 році на рахунку українки золота і бронзова медалі на турнірах серії Grand Slam. 21-річна Дар’я Білодід є дворазовою чемпіонкою світу в категорії до 48 кг. В свою чергу, найкращим дзюдоїстом став грузин Лукум Чхвіміані.

Нагадаємо, що українська дзюдоїстка, чемпіонка Європи та дворазова чемпіонка світу народилась 10 жовтня 2000 року в Києві.

Першу дорослу медаль Білодід завоювала в березні 2017 року на відкритому Континентальному кубку в Празі. 20 квітня 2017 року вона стала чемпіонкою Європи, де у фіналі здолала росіянку Ірину Долгову.

Варто зазначити, що кілька місяців тому в Україні відбулася прем’єра короткометражного документального фільму “Анаконда” про наймолодшу дворазову чемпіонку світу в історії дзюдо киянку Дар’ю Білодід.

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-1_H-Ukr-1024x141-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *