Український генетик розповів, яким має бути ідеальний день середньостатистичної людини

Український генетик розповів, яким має бути ідеальний день середньостатистичної людини

Щоб дожити до 100 років необхідні здоровий сон, сніданок та фізична активність не менше 150 хвилин на день. Таку заяву зробив український генетик, дослідник старіння та засновник “Школи довголіття” Олександр Коляда, спілкуючись із виданням Укрінформ.

This image has an empty alt attribute; its file name is Rotex.gif

Тож, за словами вченого правильний день довгожителя майбутнього – це коли ви прокинулися, коли виспалися, коли не пропустили свій сніданок, мали достатньо фізичної активності, вплетеної в повсякденне життя, а це – близько 150 хвилин, якщо вам від 18 до 65 років. А ще двічі на тиждень зробили інтенсивні навантаження, приміром, пробіжку. Це, коли ви їсте кілька разів на день, а не один раз або весь день, і маєте в раціоні багато овочів, м’ясо (хоча можна бути і вегетаріанцем), рибу, яку їсте кожен третій день, не палите, йдете спати тоді, коли захотіли. Коляда підкреслив, що “головний секрет довголіття – передусім в персоналізації”.

This image has an empty alt attribute; its file name is East-Market-And-Resteurant.gif
This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

За його словами, “якщо вам 10 років, то вам треба їсти одну їжу, якщо вам 50, то іншу, якщо 110 – то ще іншу. Якщо ви запитаєте, скільки треба пити, я відповім, що це залежить від того, живете ви в середніх широтах або ближче до екватора. А якщо в Україні – то чи йдеться про літо або зиму і так далі. Тому найцікавіше криється в такому розмаїтті, і правильний день довгожителя майбутнього має враховувати всі фактори його життя”.

Цікаво, що вчений додав, що якщо ви хочете дізнатись про те, скільки ви проживете, потрібно переглянути календарну концепцію, з якою часто календарний вік не співпадає. “Тут важливіше, що думає ваше тіло з приводу того, скільки вам років. І його думка більш значима, ніж статистика по країні”, – сказав Коляда.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *