Український фільм «Земля блакитна, ніби апельсин» отримав американську нагороду

Український фільм «Земля блакитна, ніби апельсин» отримав американську нагороду

Документальна стрічка Ірини Цілик «Земля блакитна, ніби апельсин» (The Earth Is Blue As an Orange) отримала американську премію Cinema Eye Honors 2021 у категорії Spotlight Award. Про це повідомляє Держкіно України.

This image has an empty alt attribute; its file name is Lion-Express-LLC.jpg

Повнометражний дебют Ірини Цілик розповідає про сім’ю, яка живе в «червоній зоні» Донбасу. Долаючи щоденні травми існування в прифронтовій зоні, 36-річна Ганна сама виховує чотирьох дітей. Але, попри всі труднощі, ця родина є дуже дружною і життєрадісною. Мама й діти мають багато захоплень, грають на різних музичних інструментах і навіть знімають самотужки фільми про своє життя під час війни.

«Про існування цієї премії знають не так багато людей в Україні, зате у «бульбашці» документалістів добре відомо, що це важлива нагорода. Загалом, «Земля блакитна, ніби апельсин» має щасливу долю: стрічка отримала ще кілька дуже престижних американських нагород (Нагорода за найкращу режисуру світового документального кіно фестивалю «Санденс» 2020, Нагорода за найкращу операторську роботу американської асоціації документалістів International Documentary Association) та понад 20 інших відзнак міжнародних кінофестивалів. Фільм мандрує вже більше року (понад 70 міжнародних кінофестивалів по всьому світу), і це важливо, що мовою кіно ми маємо змогу розповідати іншим людям про те, що відбувається з нами в Україні тут і зараз», – розповіла Ірина Цілик виданню Читомо.

Додамо, що премія заснована у США для визнання та вшанування зразкової майстерності та інновацій у документальному кіно.

This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *