Українські полярники знайшли оригінальний спосіб утилізації пластику в Антарктиді

Українські полярники знайшли оригінальний спосіб утилізації пластику в Антарктиді

На українській антарктичній станції «Академік Вернадський» вироблятимуть сувенірну продукцію з пластику, який там накопичується.Про це пише Укрінформ із посиланням на інформацію експертки з комунікацій Національного антарктичного наукового центру Олени Марушевської. За словами жінки, над проектом працювали два роки.

Сувенірну продукцію виготовлятимуть з пластику, маркованого “2” (кришечки від пластикових пляшок та флакони з побутової хімії).

This image has an empty alt attribute; its file name is Kolesnikov-Trucking-Banner.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is Davis-Ranch.gif

“Цей проєкт дозволяє нам всім задуматись, який є пластик, що пластик є різний, і його можна сортувати по-різному, і в ньому є різні перспективи перетворення. Дуже сподіваємось, що коли Антарктиду відкриють, а це буде наступного року, чи, може, через рік, у нас вже повністю налагодиться асортимент цих сувенірів, і різні можливості. І тоді це буде великий крок вперед для України, тому що в Антарктиді дуже сильною позитивною рисою станції вважається якомога менший екологічний слід”, – розповіла Марушевська.

Заступник директора Національного антарктичного наукового центру Вячеслав Марченко в свою чергу зазначив, що антарктичний світ дуже вразливий, тому відповідальне ставлення до екології, до менеджменту відходів є не тільки світовим трендом, але й відповідальністю українського бізнесу. За його словами, ініціатива з переробкою пластику дозволить зменшити кількість відходів, які утворюються на станції та потребують вивозу з Антарктиди.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *