Українцям запропонували святкувати День борщу

Українцям запропонували святкувати День борщу

Народні депутати внесли до Верховної Ради проєкт постанови щодо запровадження нового національного свята – Дня українського борщу. Пропонується святкувати його у другу суботу вересня. Про це йдеться на сайті Верховної Ради.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif
This image has an empty alt attribute; its file name is Kolesnikov-Trucking-Banner.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is Truck-Site-1_B.jpg

Згідно з постановою Ради, святкуватимуть День борщу на державному рівні. У кожній області планують проводити фестивалі та змагання із приготування традиційної української страви.

Депутати також пропонують організувати тематичні заходи, лекції та дискусії про феномен борщу, його культурологічну складову. Головний ініціатор законопроєкту Ярослав Юрчишин прирівнює страву до “маркера національної ідентичності”.

“Ініціатива запровадження Дня українського борщу – дня, коли українці готують, їдять, діляться рецептами борщу та таким чином обмінюються цінною культурологічною інформацією, покликана забезпечити збереження і вшанування традиційної української кухні та культури, тяглість культурної традиції”, – йдеться у пояснювальній записці.

This image has an empty alt attribute; its file name is Donato-Legal-Group_300_250-2.gif

Наразі проєкт розглядає Комітет Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики. Якщо його ухвалять, вже наступного року українці матимуть нове свято.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *