Українцям, які купуватимуть підроблені сертифікати, загрожуватиме кримінальна відповідальність

Українцям, які купуватимуть підроблені сертифікати, загрожуватиме кримінальна відповідальність

This image has an empty alt attribute; its file name is Kolesnikov-Trucking-Banner.jpg

Українці, які купують підроблені сертифікати про вакцинацію, будуть притягуватися до відповідальності за порушення картинних умов.

This image has an empty alt attribute; its file name is Davis-Ranch.gif

Це може бути штраф від 17 до 34 тисяч гривень чи кримінальна відповідальність, якщо буде доведено, що людина, хвора на коронавірусну інфекцію, розповсюдила хворобу. Про це повідомив телеканалу 1+1 перший заступник начсальника Департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький.

This image has an empty alt attribute; its file name is East-Market-And-Resteurant.gif

Він розповів, що з кінця жовтня поліція перевірятиме сертифікати про вакцинацію від коронавірусу у «Дії» або сканувавши паперовий його варіант. Перевірку проводитимуть у місцях великого скупчення людей, де може бути поширення хвороби – під час перевезень, відвідувань закладів, ринків, торговельних майданчиків. Її здійснюватимуть працівники Держпродспоживслужби, центру контролю та профілактики хвороб на місцях, а також працівники патрульної поліції.

This image has an empty alt attribute; its file name is Standart-Transport-1_S-UA.gif

У паперових свідоцтвах про вакцинацію обов’язково мають бути реквізити – інформація про вид щеплення, кількість доз щеплення, підпис лікаря та печатка офіційної установи охорони здоров’я.

This image has an empty alt attribute; its file name is Truck-Driver-Alex-Demchyuk-1_S-UA.gif

«Всі дані про вакцинацію громадян вже є в реєстрі, який також підключений до міжнародних баз. Інформація буде перевірятися дуже ретельно. Працівники, які перевірятимуть свідоцтва про вакцинацію, мають пересвідчитися в правдивості свідоцтва, адже відомі випадки їх підробки», – каже Білошицький.

За виготовлення і збут підробленої медичної документації правопорушникам може загрожувати покарання – від штрафу у 17 тисяч гривень до 5 років позбавлення волі. За використання підроблених довідок чи сертифікатів передбачене покарання – від штрафу на суму до 850 гривень до обмеження волі на строк до 2-х років.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *