Українці позитивно ставляться до діаспори

Українці позитивно ставляться до діаспори

This image has an empty alt attribute; its file name is East-Market-And-Resteurant.gif

Більшість громадян України (66,7%) позитивно ставляться до української діаспори. Такі результати опитування Міжнародного інституту освіти, культури зв’язків з діаспорою «Обізнаність українців про діаспору та ставлення до неї» днями оприлюднили на офіційному сайті інституту.

This image has an empty alt attribute; its file name is Rotex.gif

Так, на питання «Як би ви описати ваше ставлення до української діаспори» відповідь «однозначно позитивне» обрали 24,3% респондентів, 42,4% – «скоріше позитивне». Водночас негативно до діаспори ставляться 12,3% опитаних («однозначно негативно» – 6,4%, «скоріше негативно» – 5,9%). 21,1% респондентів не змогли відповісти на це запитання.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

Ініційоване МІОК дослідження проведене спільно з Фондом «Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва» та соціологічною службою Центру Разумкова. Під час опитування порушувалися питання: як українці в Україні ставляться до українців, що проживають за кордоном? Чи цікавляться їхніми здобутками? Чи хочуть бачити їх інвесторами, управлінцями та залучати українську діаспору до розбудови України тощо.

Варто додати, що на сьогодні за межами України живе та працює понад 20 мільйонів українців. За оцінками експертів, їх кількість лише зростатиме.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *