Українці становили основну частку мігрантів до Чехії

Українці становили основну частку мігрантів до Чехії

Чисельність населення Чеської Республіки сягнула 10,71 млн ​​осіб, збільшившись за рахунок емігрантів, зокрема українців. Про це пише Укрінформ із посиланням на Чеське статистичне управління.

За перші дев’ять місяців 2020 року чисельність населення країни збільшилася на 13,9 тис. людей. При цьому зростання сталося за рахунок іноземців: якби не вони, чисельність населення ЧР знизилася б за цей період на майже 1700 осіб, адже смертність перевищує в країні народжуваність. Сальдо іноземної міграції досягло 15,6 тис. у порівнянні з періодом з січня по вересень 2019 року.

Серед мігрантів найчисленнішу групу становлять, як і в попередні роки, громадяни України (11 тис. осіб). Другою за величиною групою є громадяни Словаччини (1,5 тис. осіб), на третій позиції — росіяни (1,3 тис. осіб). Статуправління також зауважує, що в порівнянні з аналогічним періодом 2019 року іммігрантів було майже вдвічі менше. Пов’язано то, вочевидь, з пандемією.

Варто також додати, що за дев’ять місяців 2020 року в Чехії померли близько 85 тис. людей, що майже на 1000 більше, ніж рік тому. Народжуваність за той же період знизилася на 2600 і досягла 83,3 тис. Приблизно половина дітей народилися поза шлюбом.

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-1_H-Ukr-1024x141-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *