Українці Техасу презентують проєкт про красу української культури

Українці Техасу презентують проєкт про красу української культури

Техаська неприбуткова організація «Українське Сан-Антоніо» (Ukrainian San Antonio) 24 грудня представить проєкт «Батьківська Хата. Homestead», присвячений українській культурі. Про це організатори повідомили на сторінці у Фейсбук.

«”Українське Сан-Антоніо” з гордістю презентує наш новий проєкт “Батьківська Хата. Homestead”. Він представляє собою серію освітніх плакатів про українське життя кінця ХІХ – початку ХХ століть. Українці з діаспори та України взяли участь в проєкті та відтворили старовинний лад, вбравшись в автентичний український одяг на тлі традиційних українських осель. Проєкт стартує 24 грудня», – йдеться у дописі.

Нагадаємо,що проєкт «Батьківська Хата. Homestead» був анонсований у жовтні. Він покликаний донести до українців світу красу української культури й традицій, яскравий колорит українського села, особливості побуту, будови хат та ремесел пращурів.  В рамках ініціативи продемонструють народні строї різних етнографічних регіонів України кінця XIX – початку ХХ ст. разом з архітектурними формами та побутом відповідної територіі.

Варто додати, що в проєкті взяли участь більше 30 представників з української діаспори та України. Зйомки відбулися на території Національного музею народної архітектури та побуту України.

This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-1_H-Ukr-1024x141-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *