Уперше в Україні відбудеться конкурс етноблогерів

Уперше в Україні відбудеться конкурс етноблогерів

Розпочато прийняття заявок на Всеукраїнський конкурс етноблогерів у межах відзнаки імені Олександра Капіноса. Про це пише Укрінформ.

«До участі запрошуються діти та підлітки віком від 7 до 17 років з усієї України. Ідея цьогорічного конкурсу – заохотити дітей створювати контент на тему української традиційної культури у соціальній мережі Instagram. Таким чином популяризувати тему вивчення і збереження культурної спадщини українського народу – живих давніх традицій, звичаїв, обрядів, народних танців та пісень, гри на традиційних народних інструментах, народних ремесел», – ідеться в повідомленні.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

Організатори пропонують розпитати у батьків, бабусь, дідусів, старших людей про те, як раніше святкували Різдво, Великдень та інші народні свята, як називався одяг, в який вбиралися, посуд, в якому готували та споживали їжу, які готували страви, про родинні реліквії, які передаються від покоління до покоління, старовинну дитячу гру, особливості побуту, народних ремесел і традиційних знань, діалекти мови і місцеві говірки, виконання народних ритуалів чи пісень.

Теми для етноблогу: традиційні народні свята, обряди; народні ремесла; народні пісні, танці; традиційні народні інструменти; традиційна інструментальна музика; традиційні страви; атрибути традиційних свят; давні дитячі ігри, іграшки; давній одяг, елементи вбрання; предмети побуту, господарювання; стрілецькі, повстанські, рекрутські, солдатські пісні; давня архітектура і ландшафти; перекази, легенди, казки, приказки, загадки, замовляння; старовинні, діалектні або рідкісні слова, терміни, фразеологізми; давні родинні фото та фото села, містечка, де народився учасник, його батьки, бабуся, дідусь.

Більше інформації про конкурс ви можете прочитати тут.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *