У Білому домі створили департамент з питань людей з інвалідністю, спричиненою перенесеним коронавірусом

У Білому домі створили департамент з питань людей з інвалідністю, спричиненою перенесеним коронавірусом

Через рік після початку пандемії коронавірусу в Білому домі створили департамент з питань людей з інвалідністю. Його керівник увійде до складу Ради з питань внутрішньої політики та забезпечить пріоритетну увагу уряду до американців з обмеженими можливостями, зокрема з хронічною інвалідністю, спричиненою перенесеним COVID-19. Про це пише TIME із посиланням на слова керівниці департаменту Кімберлі Кнакштед.

“У нас є багато людей, які почнуть ідентифікувати себе як інваліди у світлі COVID-19”, – розповіла вона. Раніше чиновники, які займалися питаннями людей з обмеженими можливостями, були сполучною ланкою між інвалідами, громадськими організаціями та федеральними органами. Тепер же функції Кнакштед розширили. Вона працюватиме разом з експертами з питань клімату, охорони здоров’я, освіті, расової справедливості та у справах корінних народів щодо формування  політики, що впливає на всі напрями життя американців.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

Кнакштед розповіла, що до пандемії приблизно 60 мільйонів осіб, кожен четвертий американець, були інвалідами, а тепер їх може бути набагато більше, через те, що від 10 до 30% осіб, що заразилися COVID-19, відчувають затяжні симптоми, які часто ведуть до появи інвалідності. Тепер вони потребують  додаткового медичного обслуговування, нових умов праці й суттєвішої  державної допомоги.

При президенті Дональді Трампі  багато людей з обмеженими можливостями заявили, що почуваються покинутими. Що ж до Джо Байдена, то захисники прав інвалідів вже домоглися багато чого. Так, “План порятунку Америки” передбачає фінансування послуг вдома і розширення медичної допомоги за програмою Medicaid. Крім цього, в Білому домі почали використовувати перекладачів мови жестів на брифінгах.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *