У власників собак вище ризик заразитися COVID

У власників собак вище ризик заразитися COVID

Власники собак схильні до підвищеного ризику зараження коронавірусів. Такі результати дослідження презентували іспанські вчені Гранадского університету (University of Granada) і Школи громадської охорони здоров’я Андалусії (Andalusian School of Public Health). Вони доводять, що прогулянка з собакою може підвищити ризик зараження COVID-19 на 78%. Про це повідомляє Science Direct.

У дослідження були включені результати опитування 2086 жителів Іспанії, які заповняли анкету, в якій детально повідомляли про свої гігієнічних звички та спосіб життя під час весняного локдауна.

Вчені заявили, що власники собак повинні дотримуватися правил соціального дистанціювання щодо своїх домашніх улюбленців. Вони припускають, що собаки можуть заразитися вірусом, поширюючи його, або перенести вірус, доторкнувшись до забруднених поверхонь в громадських місцях, а потім до їх власникам.

Дослідники заявили, що власники собак повинні бути особливо обережні з гігієною під час і після того, як вигулюють свого вихованця на вулиці. Результати нового дослідження попереджають про можливе зростання зараження коронавірусів серед власників собак.

Сьогодні немає даних про те, що домашні тварини можуть передавати вірус людині. Автори дослідження припустили, що підвищений ризик зараження у собачників може бути пов’язаний з тим, що під час прогулянок тварини торкалися до забруднених поверхонь і облизували їх, після чого приносили інфекцію додому.

Не виключено також, що вірус передається людині через фекалії тварин, тому майданчики для вигулу собак можуть бути потенційними розсадниками інфекції. І хоча ніяких доказів цьому поки немає, вчені вважають, що власники собак повинні приділяти підвищену увагу гігієні під час і після прогулянок з улюбленцями.

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *