У Колізеї запрацював україномовний аудіогід

У Колізеї запрацював україномовний аудіогід

Аудіогід українською мовою запрацював у Колізеї. Це дев’ятий український аудіогід, впроваджений протягом 2020 року в музеях світу. Про це повідомляється на офіційному сайті президента України.

За повідомленням, упровадження україномовних аудіогідів здійснюється в межах проєкту першої леді України Олени Зеленської і є частиною напрямку «культурна дипломатія», покликаного поширювати українську мову у світі, щоб «голос України звучав у найвидатніших світових пам’ятках».

«Голосом» аудіогіда став український актор дубляжу Юрій Сосков. «Радий долучитися до цього, на мою думку, потрібного проекту. Дуже добре, що наша країна почала опікуватися питанням рідної мови у музеях світу», – сказав Юрій Сосков.

За словами дружини Президента України, наступного року україномовні аудіогіди запрацюють у лондонському Тауері, Версальському палаці, Національному природознавчому музеї в Берліні, музейному комплексі Ватикану, Меморіальному комплексі історії Голокосту – Яд Вашемі, Державному музеї мистецтв імені Ігоря Савицького в Узбекистані.

Нагадаємо, що Колізей – найбільший амфітеатр Стародавнього Риму, побудований у І ст. н. е. Цей музей є одним із найбільш відвідуваних у світі.

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-1_H-Ukr-1024x141-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *