У Польщі спростять легалізацію іноземців

У Польщі спростять легалізацію іноземців

Сейм Польщі ухвалив зміни до закону про іноземців, яким передбачається низка спрощень у процесі легалізації трудових мігрантів, серед яких найбільшу групу в РП становлять українці. Про це пише FinanceUA.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

Законом передбачається спрощення процедури надання посвідки на тимчасове перебування в Польщі (до трьох років) особам, які бажають працювати у країні триваліший період.

Що змінюється:

This image has an empty alt attribute; its file name is Rotex.gif
  • скасовується вимога подавати у пакеті документів до воєводських управлінь з питань іноземців документи про наявність місця проживання (договору оренди помешкання);
  • не потрібно буде подавати документ про регулярний і стабільний дохід іноземця, а замість нього – підтвердження про отримання мінімального доходу в Польщі;
This image has an empty alt attribute; its file name is Truck-Driver-Alex-Demchyuk-1_S-UA.gif
  • скасовується вимога щодо необхідності вироблення іноземцем нової посвідки на тимчасове перебування у випадку зміни працедавця.

Прийнятим документом прискорюється процес надання карти тимчасового перебування особам, які мають намір працювати у стратегічно важливих секторах економіки Польщі.

Законом передбачається розширення до 24 місяців можливості праці іноземця в Польщі на підставі дозволу на сезонну роботу та заяви працедавця про намір працевлаштувати іноземця.

Документ також передбачає спрощення процедури подачі документів на отримання карти поляка.

This image has an empty alt attribute; its file name is Standart-Transport-1_S-UA.gif

У МВС Польщі, яке було ініціатором змін у законі, пояснили, що останнім часом спостерігається зростання зацікавленості серед іноземців в отриманні посвідок на тимчасове перебування в РП, а пандемія коронавірусу сповільнила процес їх видачі у відповідних воєводських управліннях. Варто додати, що даний закон має бути розглянутий у Сенаті країни. Що ж до статистики, то на листопад 2021 року у Польщі приблизно перебуває 1,5 млн. українців.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *