У США вперше показали фільм про Андрея Шептицького

У США вперше показали фільм про Андрея Шептицького

У Філадельфії вперше у Сполучених Штатах показали документальний фільм «Андрей Шептицький: актуальне», до організації віртуального показу якого долучилася Ліга Українців Католиків у США. Про це пише Укрінформ із посиланням на інформацію товариства “Свята Софія” США.

Прем’єра відбулася під час семестру весняних викладів Релігійного Товариства українців католиків «Свята Софія» США та Осередку праці Наукового Товариства ім. Шевченка у Філадельфії у співпраці з Українською Католицькою парафією Благовіщення Пресвятої Богородиці в Мелровз Парк (штат Пенсильванія).

This image has an empty alt attribute; its file name is Lion-Express-LLC.jpg

«Кінострічка представляє діяльність митрополита Андрея Шептицького, започаткування і підтримку різних інституцій  у першій половині ХХ століття, та актуальність даних установ у сьогоденні. Благодійність, пожертвування, збереження української художньої спадщини та допомога ПЛАСТУ – це не єдині здобутки Митрополита Шептицького. Аби повністю описати усе, що він зробив для України, автори кінострічки зібрали істориків, лікарів, художників та всіх дотичних до ідей Шептицького людей. Фільм має на меті показати, як введені митрополитом Андреєм ініціативи діють у сучасному світі, і які висновки можемо робити для майбутнього духовно-культурного розвитку нашої держави», – йдеться в повідомленні.

Над стрічкою працювали композитор – Олександр Козаренко, сценарист – Святослав Козак. Фільм створений Благодійною організацією «Фундація – «Андрей» до 155-ліття від дня народження Праведного Митрополита.

This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *