У США заснували премію для школярів імені Аманди Ґорман

У США заснували премію для школярів імені Аманди Ґорман

Американське видавництво і Аманда Ґорман заснували поетичну премію для старшокласників. Про це йдеться на сайті Penguin Random House.

This image has an empty alt attribute; its file name is East-Market-And-Resteurant.gif

Номінантами премії можуть стати учні загальноосвітніх шкіл. Грошову винагороду в обсязі 10 тисяч доларів США вручать за найкращий англомовний поетичний твір. Прийматимуть заявки на участь у конкурсі з 1 жовтня цього року до 1 лютого 2022 року. Взяти участь можуть старшокласники, які навчаються у державних школах США, і планують відвідувати коледжі або інші навчальні заклади восени 2022 року. Переможців оголосять у червні 2022 року.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

«Для мене велика честь співпрацювати з Penguin Random House, створюючи поетичну премію для старшокласників. Як людина, яка виявила захоплення письменництвом у молодому віці, я хочу, щоб таке захоплення було у наступного покоління майбутніх поетів», − заявила Аманда Ґорман.

Варто нагадати, що Аманда Ґорман (1998) − американська поетеса, громадська діячка. Цього року вона стала наймолодшою письменницею в історії США, яка виголосила промову під час інавгурації президента, де зачитала свій вірш «Пагорб, на який ми піднімаємось». Що ж до видавництва, то Penguin Random House − одне з найбільших видавництв у США. Чимало уваги воно надає соціально важливим ідеям (екологія, расова рівність, доступна освіта), підтримуючи фінансово благодійні фонди, надаючи стипендії тощо.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *