У США з нез’ясовних причин масово гинуть співочі птахи

У США з нез’ясовних причин масово гинуть співочі птахи

В центрально-атлантичному регіоні США зареєстрували масову загибель співочих птахів. Про це пише Sciense alert.

This image has an empty alt attribute; its file name is East-Market-And-Resteurant.gif

У багатьох із них було виявлено пухлини і виділення з очей, а в деяких також спостерігалися неврологічні симптоми, такі як тремор, дезорієнтація і порушення рівноваги.Тільки в Індіані з травня знайшли 280 мертвих або хворих птахів. Серед них – блакитні сойки, звичайні гракли, американські малинівки, північні кардинали і європейські шпаки. Захворювання торкнулося птахів з Огайо, Кентуккі, Пенсільванії, Вірджинії, Меріленда і округу Колумбія.

This image has an empty alt attribute; its file name is Rotex.gif

На даний момент вчені проводять розтини і токсикологічні експертизи, які повинні допомогти їм з’ясувати причини смертей. Разом з тим, дослідники вже виключили такі захворювання, як пташиний грип, вірус західного Нілу і сальмонела. Але, якою б не була причина хвороби, найбільш схильні до неї молоді птахи.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

Керівник служби з контролю за тваринами в Арлінгтоні, Вірджинія, Дженніфер Туссен, оглянула чотирьох пташенят блакитних сойок, яких принесли їй місцеві жителі.

This image has an empty alt attribute; its file name is Magnit-Wanted-CDL-Banner-916-8806758.gif

Очі птахів закривав слиз, вони були млявими і нестійкими. Кожен з молодих птахів був угодованим, що свідчило про те, що їхні батьки добре їх годували.

Місцева влада закликає жителів уважно ставитися до хворих і мертвим птахам, яких вони бачать на вулицях. Крім того, їх просять стежити за домашніми тваринами, захищаючи тих від контактів з птахами, а також перестати годувати птахів і влаштовувати для них купальниці, оскільки це може сприяти подальшому поширенню хвороби.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *