У США очікують значного посилення поширення коронавірусу після Різдва

У США очікують значного посилення поширення коронавірусу після Різдва

Головний інфекціоніст США Ентоні Фаучі заявив, що після різдвяних свят необхідно очікувати посилення поширення коронавірусу. На його думку, поширення може стати інтенсивніше, ніж після Дня подяки. Про це пише CNN.

Фаучі пояснює це тим, що різдвяні свята більше тривалі. “Мої побоювання зараз ті ж, що і побоювання з приводу Дня подяки, тільки цього разу ситуація може стати складнішою, оскільки ці (різдвяні – ред.) свята більш тривалі”, – заявив він. Лікар додав, що погода теж не сприяє покращенню ситуації. “Зазвичай взимку у всіх країнах світу – пік респіраторних захворювань і США теж не виняток”, – додав він.

За словами інфекціоніста, врешті-решт жителі США розуміють серйозність епідеміологічної ситуації. “Прямо зараз ми в нашій країні переживаємо критичний період. Нам потрібно не відходити від фактів і даних. Це важкий шлях для всіх нас”, – сказав він та нагадав, що окрім миття рук та соціальної дистанції, варто пам’ятати і про те, щоб люди носили маски та уникали людні місця. “Якщо усі свідомі люди робитимуть це, то ті цифри хворих, за якими ми усі спостерігаємо, будуть поступово знижуватись”, – наголосив Ентоні Фаучі.

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *