У США розробили нову методику виявлення COVID-19

У США розробили нову методику виявлення COVID-19

Американські вчені розробили тест, який на клітинному рівні виявляє, чи заражалася людина COVID-19 раніше або зараз навіть за відсутності антитіл до вірусу. Про це інформує ABC News.

This image has an empty alt attribute; its file name is Lion-Express-LLC.jpg

Новітня розробка отримала назву T-Detect COVID-19. Тест вже отримав термінове схвалення Федерального агентства з лікарських засобів. Новий вид тестів був розроблений біотехнологічною компанією Adaptive у співпраці з корпорацією Microsoft. В його основі лежить методика пошуку ознак COVID-19 у так званих в Т-клітинах, які мають здатність “запам’ятовувати” проникнення вірусу. За словами дослідників, подібна функція є необхідною, адже Т-клітини є “передовою обороною” імунної системи людського організму.

Тест проводиться шляхом аналізу зразка крові людини, з якого виділяють ДНК Т-клітин. Далі отримані результати аналізуються спеціалізованим штучним інтелектом, розробленим Microsoft, який дозволяє проаналізувати “пам’ять” клітин. Видання зазначає, що тести T-Detect мають значну перевагу над “традиційними” тестами на виявлення антитіл до вірусу COVID-19, адже показують надійний результат незалежно від часу тесту. За словами розробників, тести можуть “роз’яснити ситуацію” для багатьох пацієнтів, які не впевнені, що перехворіли на COVID-19.

This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *