У США хочуть знову дозволити видачу віз для іноземних фахівців

У США хочуть знову дозволити видачу віз для іноземних фахівців

Адміністрація президента США Джо Байдена планує скасувати заборону на видачу низки категорій робочих віз для іноземних фахівців. Про це пишуть Факти.

This image has an empty alt attribute; its file name is Lion-Express-LLC.jpg

Білий дім розглядає можливість не продовжувати введену минулого року заборону на видачу категорій робочих віз типів: H-1B, H-2B, H-4, L та більшості документів категорії J. Такі категорії документів дають право на роботу у США. Дія заборони була продовжена на початку січня, коли при владі перебував 45-й президент США Дональд Трамп. Вона закінчилась 31 березня.

На думку нової адміністрації, таке рішення зустріне підтримку з боку технологічних компаній, які вважають за краще оформляти візи H-1B для найму кваліфікованих фахівців з-за кордону.

Адміністрація Трампа намагалася посилити програму видачі віз категорії H-1B, через що відсоток схвалених заявок знизився. Ця програма надає можливість американським роботодавцям наймати іноземних фахівців на тимчасовій основі. Технологічна індустрія розраховувала на візи H-1B для найму фахівців з-за кордону з глибокими знаннями в своїй сфері, особливо в науковій та технічній галузях.

This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *