У США ціна на вживані авто зросла вдвічі

У США ціна на вживані авто зросла вдвічі

This image has an empty alt attribute; its file name is East-Market-And-Resteurant.gif

У США вживані автівки моделей, що користуються значним попитом, через пандемію почали коштувати на декілька тисяч доларів більше за свої початкові ціни. Про це йдеться у публікації видання АР.

За інформацією видання, минулого року автовиробники мусили зачинити заводи на карантин, що скоротило виробництво. Водночас, попит на ноутбуки, телефони та іншу побутову техніку спровокував перехід виробників комп’ютерних чипів на виробництво напівпровідників для цих товарів. Це спричинило дефіцит мікросхем в автоіндустрії.Відсутність нових транспортних засобів та вищі ціни призвели до того, що на ринок вживаних автомобілів прийшло більше людей, відтак попит там теж високий.

This image has an empty alt attribute; its file name is Rotex.gif

Приміром,модель Toyota Tacoma SR 2019 року, заводська ціна якої становила близько 29 000 доларів. Дилери переплачують майже тисячу доларів, аби придбати вживану автівку, та потім перепродати її кінцевому споживачеві за 33 тисячі доларів.

Також зазначається, що протягом року ціни на транспортні засоби зросли на близько 30%, внаслідок чого і виникає «надбавка» за уживані авто. Крім того, таке підвищення цін становило третину рівня інфляції у США за минулий місяць. Середня ціна авто у червні становить 26,457 тисячі доларів.

Водночас, кажуть аналітики, є ознаки сповільнення зростання цін на авто. Наразі тижневий приріст цін — найнижчий за 17 тижнів.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *