У Токіо презентували роман української письменниці в японському перекладі

У Токіо презентували роман української письменниці в японському перекладі

В посольстві України в Японії відбулася презентація японського видання роману «Західна гейша» української письменниці Єви Хадаші. Про це повідомляє Посольство Україні в Японії на сторінці у Фейсбук.

Авторка твору є кандидаткою з мистецтвознавства, японісткою, лауреаткою міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова», на якому у 2019 році цей роман отримав спецвідзнаку «Міжнародне визнання». «Це перший такий проєкт, і сподіваємося, що він започаткує низку нових спільних українсько-японських проєктів в літературному напрямку», – зазначили в посольстві.

Варто додати, що сюжет дебютного роману Хадаші «Західна гейша» походить з біографії авторки. В анотації до книги йдеться: «Дівчина з України багато подорожує і в США знайомиться з японцем, за якого невдовзі виходить заміж. Подальше оповідання несподівано змінює наші стереотипи про Японію та японців, включаючи сфери міжособистісного спілкування, бізнесу, соціальної поведінки, а також ставлення до іноземців, японську емоційність, сексуальні відносини».

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *