Через дистанційне навчання, школярі втрачають прогрес в знаннях

Через дистанційне навчання, школярі втрачають прогрес в знаннях

Дистанційне навчання не змогло замінити навчання в реальних класах, тому діти майже нічого не вивчили. Такі результати було опубліковано виданням Phys.org із посиланням на дані Центру демографічних наук імені Леверхалма Оксфордського університету.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

Так, соціологи виявили, що школярі в Нідерландах не отримали ніяких знань під час навчання вдома, коли школи були закриті на карантин. А школярі початкових класів не засвоїли майже нічого нового. Дуже сильний регрес був помічений у родинах із низьким рівнем освіти. Завдяки дослідженню з’ясувалося, що серед учнів початкових класів недорахувалися п’ятої частини прогресу. І це попри те, що дистанційне навчання у Нідерландах було організовано на дуже високому рівні. У дітей із неповних сімей відставання у навчальному процесі було ще помітнішим.

За словами авторів дослідження, схожа картина склалася й в багатьох країнах світу. В нідерландських школах уряд зміг створити одні з найкращих умов для віртуальної освіти. Однак там учні втратили в середньому 20% прогресу в знаннях через закриті школи на карантин. А діти батьків з низьким рівнем освіти відстали від своїх товаришів аж на 50%.

Варто додати, що попереднє дослідження, яке провели в першій половині 2020 року, показало, що через дистанційне навчання учні набагато гірше засвоюють предмети, ніж на уроках в класах. Наприклад, американські школярі, які навчалися з 3-го до 8-го класу засвоїли програму англійської мови на 70%, а математики тільки на 50% порівняно з тим, що вони зазвичай встигають пройти за цей час.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *