Через пандемію Канада розширить можливості для мігрантів

Через пандемію Канада розширить можливості для мігрантів

Впродовж трьох років Канада планує поступово збільшити прийом іммігрантів, щоб допомогти економіці країни відновитися після пандемії COVID-19. Про це повідомляє UaPost із посиланням на міністерство імміграції Канади.

План на 2021-2023 роки передбачає, що країна прийматиме іммігрантів у кількості близько 1% від населення країни. У міністерстві підрахували, що у 2021 році – це 401 тис. нових постійних мешканців, 411 тис. – у 2022-му та 421 тис. – у 2023 році.

У порівнянні з попереднім планом на такий же період, кількість мігрантів збільшено на 50 тис. щороку. У відомстві пояснили, що такий суттєвий перерахунок пов’язаний із викликаними пандемією COVID-19 обмеженнями на пересування та невиконанням цьогорічних міграційних показників.

“Хоча впродовж пандемії міністерство імміграції не припиняло приймати й обробляти заявки у період пандемії, міжнародні обмеження на пересування й недостатня пропускна спроможність зумовили недостатній прийом”, – пояснили у відомстві.

У міністерстві імміграції зазначили, що зростання міграційного потоку впродовж наступних трьох років має “компенсувати дефіцит й упевнитися, що Канада матиме працівників, необхідних їй для заповнення важливих прогалин на ринку праці та підтримки конкурентоспроможності на світовій арені”.

Крім цього, Канада на 15% планує збільшити прийом біженців – до 61 тис. за рік. Влада країни також має намір надати статус постійних мешканців шукачам притулку, які працювали у тутешніх лікувальних закладах під час пандемії.

За даними відомства, у 2019 році Канада прийняли 341 тис. нових постійних мешканців. Водночас дорадча економічна рада при уряді у звіті, оприлюдненому у 2016-му, рекомендувала збільшити цю цифру до 450 тис. на рік.

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *