Штучний інтелект вперше написав п’єсу

Штучний інтелект вперше написав п’єсу

Вперше у світі штучний інтелект написав драму під назвою “Коли робот пише п’єсу”, яка порушує теми кохання, самотності та сексу. Про це пише видання The Guardian.

Це перша п’єса у світі, написана штучним інтелектом. Критики вважають, що її складно назвати справжнім літературним твором. У розробці програми, яка писала п’єсу, брали участь IT-фахівці, театральні діячі та академіки. Проєкт був створений за співучасті Чеського центру в Лондоні й празького театру. Сама вистава поставлена чеською мовою з англійськими субтитрами.

This image has an empty alt attribute; its file name is Lion-Express-LLC.jpg

Драму зрежисирував Даніел Хрбек. Головним героєм п’єси є робот, який подорожує сценами з виглядом класичного зомбі (або сучасного Франкенштейна) у туфлях на платформі. Його господар Віктор (як і в історії Мері Шеллі) помер, і йому доводиться змагатися з людством. Він зустрічає підозрілих жінок, які стогнуть, кружляють і кидаються до його ніг, водночас самі репліки й діалоги є доволі незграбними. «Навіть якщо алгоритми можуть допомогти нам знайти кохання, рекомендувати ідеальну книгу на Amazon і, здається, знають нас краще, ніж ми самі, робот не може написати оригінальну або п’єсу, що захоплює, принаймні, поки що», – підсумовує The Guardian.

This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *