Італійський вчений довів, що «Америку відкрив не Колумб»

Італійський вчений довів, що «Америку відкрив не Колумб»

This image has an empty alt attribute; its file name is Truck-Driver-Alex-Demchyuk-1_S-UA.gif

Спеціаліст середньовічної латинської літератури професор Паоло К’єза з’ясував, що моряки з Генуї знали про Америку за 150 років до її “відкриття”. Вищезазначене дослідження опубліковане в журналі Terrae Incognitae

Розшифровка і деталізація записів міланського ченця Гальванеуса Фламме за 1345 рік показали, що моряки з Генуї вже знали про землю, названою пізніше Америка, але під назвою Маркленд / Маркалада. А деякі ісландські джерела і вчені визначали її як частину атлантичного узбережжя Північної Америки. Передбачається, що це Лабрадор або Ньюфаундленд.

This image has an empty alt attribute; its file name is Standart-Transport-1_S-UA.gif
This image has an empty alt attribute; its file name is Donato-Legal-Group_300_250.gif

“Ми маємо справу з першою згадкою американського континенту, хоча і в зародковій формі, в районі Середземномор’я”, – зазначив К’єза, професор літературознавства, філології та лінгвістики Міланського університету.

Він пояснив, що Гальванеус був домініканським ченцем, який жив в Мілані і був пов’язаний з сім’єю, яка займала пост глави міста. Він написав кілька літературних творів на латині, в основному на історичні теми. Його відомості цінні для отримання інформації про історію того часу з перших рук.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

Праця Cronica universalis, яку аналізував К’єза, вважається однією з його пізніх робіт – можливо, останньою. Вона залишилася незавершеною. Матеріал докладно описує історії всього світу, починаючи з його створення, закінчуючи моментом публікації.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *