Агенція ООН представила план відновлення України

Агенція ООН представила план відновлення України

Програма розвитку ООН (ПРООН) оголосила, що планує відновити Україну, і оприлюднила нову ініціативу для підтримки мільйонів людей у ​​зруйнованій війною країні протягом наступних двох років. Про це пише The Hill.

У ПРООН заявили, що нова ініціатива надасть широкі послуги на місцях та підтримку українським чиновникам та установам. Вона також проводитиме ремонт «критичної соціальної та фізичної інфраструктури» разом із послугами з вивезення сміття, та підтримуватиме жінок, які постраждали від війни, у відновленні засобів до існування та розвитку навичок, серед інших ініціатив.

У агенції додали, що програма задовольнить безпосередні гуманітарні потреби та зміцнить стійкість, соціальне та економічне відновлення, а також зміцнить інституції та громадянське суспільство, щоб «підтримувати соціальну структуру, відстоювати права людини та забезпечувати інклюзію, захист та розширення можливостей усіх людей».

«Війна в Україні продовжує завдавати величезних людських страждань, і, за попередніми оцінками, можна втратити майже два десятиліття соціально-економічного прогресу, якщо війна продовжиться», – сказав у релізі адміністратор ПРООН Ахім Штайнер.

За попередніми прогнозами ПРООН, до кінця 2022 року до 90 відсотків населення України можуть зіткнутися з бідністю або бути вразливими до бідності.

«Як частина скоординованої реакції ООН, ПРООН має непохитну прихильність залишатися та діяти для народу України, що включає підтримку уряду в управлінні реагуванням на надзвичайні ситуації, наданні життєво важливих державних послуг та захисті засобів до існування», – сказав Штайнер.

Минулого місяця ООН повідомила, що майже 6,5 мільйона українців стали внутрішньо переміщеними особами на тлі конфлікту (за більш новими даними це вже понад 7 мільонів людей), а також понад 3 мільйони людей, які втекли з країни та живуть за кордоном як біженці (наразі це понад 4 мільони).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *