Американський конгрес проголосував за легалізацію марихуани

Американський конгрес проголосував за легалізацію марихуани

Палата представників Конгресу США підтримала законопроєкт про легалізацію марихуани на федеральному рівні. Про це повідомляє DW.

Палата представників підтримала законопроєкт, за яким марихуана не вважається забороненою речовиною на федеральному рівні. За легалізацію проголосували 228 депутатів нижньої палати, контрольованої демократами, 164 висловилися проти.

Крім того, проект закону передбачає перерахування коштів від акцизного податку на продукти канабісу на підтримку постраждалих від дій наркоторговців, а також зняття судимості з осіб, засуджених за злочини, пов’язані зі зберіганням і торгівлею марихуаною без застосування насильства.

Проте, для вступу в силу закон повинен бути схвалений верхньою палатою Конгресу США, що є малоймовірним, оскільки більшість в Сенаті на даний момент належить республіканцям. Закон також повинен ще затвердити президент.

Наразі у США  в 38 з 50 штатів дозволили застосування марихуани за медичним призначенням, ще в 15 штатах і в столичному окрузі Колумбія дозволено її вживання в рекреаційних цілях.

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *