Американці розробили тест на визначення депресії за аналізом крові

Американці розробили тест на визначення депресії за аналізом крові

Дослідники з Американської Медичної школи Університету Індіани створили аналіз крові, який дозволяє встановити стадію депресії у людини і спрогнозувати ризик появи біполярного розладу. Таку інформацію оприлюднило американське медичне видання Molecular Psychiatry.

This image has an empty alt attribute; its file name is Lion-Express-LLC.jpg

За висновками дослідження, яке тривало понад чотири роки, медики зрозуміли, що розлади настрою взаємопов’язані з генами циркадних ритмів, що регулюють сезонні, нічні та денні цикли, а також цикли сну-неспання. Цим фахівці пояснили, чому пацієнти відчувають себе погано через сезонні зміни та порушення сну.

Вчені вивчали біомаркери крові, які свідчать про посттравматичний стресовий розлад, хворобу Альцгеймера і схильності до суїциду. Варто додати, що у дослідженні взяло участь понад 3 сотні добровольців, за якими велося спостереження, коли вони перебували в поганому та хорошому настрої.

За результатами дослідження фахівці розробили тест, який визначає стадію депресії та ризик виникнення важкої форми хвороби та біполярного розладу. Тест також радить кращий вибір препаратів для хворих.

This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *