Аудиторія соцмереж у світі збільшилась до 4 мільярдів

Аудиторія соцмереж у світі збільшилась до 4 мільярдів

Щомісячна аудиторія соціальних мереж зросла до 4 мільярдів користувачів — це означає, що 53% населення Землі мають свої акаунти. Про це повідомляється у дослідженні Digital 2020, яке провело міжнародне агентство We Are Social.

Фахівці зазначають, що швидкість зростання аудиторій соцмереж «феноменальна» — за останній рік свої акаунти створили 450 мільйонів людей. Надалі цей показник зростатиме — до соцмереж будуть приєднуватися по 2 мільйони користувачів щодня, що дорівнює чотирнадцяти новим користувачам щосекунди. 

Цікаво, що найбільше зростання показав Instagram. Так, за останні три місяці там стало на 76 мільйонів користувачів більше. У найпопулярнішої соцмережі світу Facebook 2,701 млрд користувачів, далі йдуть YouTube і WhatsApp із 2 млрд користувачів. Facebook Messenger користуються 1,3 млрд людей, сервісом коротких відео TikTok — 689 мільйонів. Найменш популярною соцмережею став сервіс за форматом «питання-відповідь» Quora — у нього 300 мільйонів користувачів. 

У дослідженні зазначається, що в середньому один користувач витрачає на соцмережі 2,5 години на день, а сукупно всі користувачі — понад 10 мільярдів годин щодня. 

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *