Байден підписав перші укази на посаді президента США

Байден підписав перші укази на посаді президента США

У перший же день на посту президента Байден підписав низку указів. Про це пише Reuters.

За повідомленням видання, Байден почав свою з роботу з підписання 17 виконавчих документів, спрямованих на боротьбу з пандемією коронавірусу, зміною клімату і расовою нерівністю, а також скасування деяких заходів політики, введених його попередником Дональдом Трампом.

«Прийнявши сьогодні вдень присягу, я приступив до роботи, зробивши такі дії: контролювати пандемію, забезпечити економічну допомогу, вирішити проблему зміни клімату, підвищити расову рівність», – йдеться в повідомленні Байдена в Twitter.

Байден зупинив вихід США із Всесвітньої організації охорони здоров’я. Запущена ініціатива «100 днів у масках»,  що зобов’язує носити маски у всіх федеральних установах.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

Байден повернув країну в Паризьку кліматичну угоду. Документ включає в себе скасування президентського дозволу на експлуатацію спірного нафтопроводу Keystone XL. Розробка нової стратегії боротьби зі змінами клімату була однією з основних тем передвиборної кампанії Байдена. У новій адміністрації США вперше в історії з’явиться посада «кліматичного царя» – місце куратора цієї глобальної проблеми займе колишній держсекретар Джон Керрі.

Новий президент США зупинив будівництво стіни з Мексикою і скасував посилення міграційного контролю. Також скасовано заборону на в’їзд у США для громадян семи мусульманських країн. Він також закликає свою адміністрацію посилити програму DACA для іммігрантів, які приїхали до Сполучених Штатів у дитинстві.

Нагадаємо, 20 січня обраний президент США Джо Байден на церемонії інавгурації склав присягу, офіційно вступивши на посаду глави держави як 46-й президент США.

This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *