Бустерні дози Pfizer та Moderna дають найкращий захист з усіх вакцин

Бустерні дози Pfizer та Moderna дають найкращий захист з усіх вакцин

Згідно з новим дослідженням, бустерні дози вакцин Pfizer та Moderna виявилися найефективнішими з усіх, які використовуються у Британії. Про це пише ВВС.

This image has an empty alt attribute; its file name is Kolesnikov-Trucking-Banner.jpg

Повідомляється, що у Великій Британії провели перше дослідження ефективності бустерних доз різних вакцин. Дослідження проводили на майже 3000 добровольців експерти з Університету Саутгемптона. Його опублікували у провідному медичному журналі Lancet.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

Згідно з ним, усі сім вакцин показали ефективність проти COVID-19. Зокрема бустерні дози вакцини можуть знизити ризик захворювання на більш ніж 93%. Однак учені зазначають, що деякі вакцини демонструють кращі результати, ніж інші. Зокрема кращий результат отримали вакцини компаній Pfizer та Moderna. ЗМІ відзначає, що Велика Британія може замовити додаткові 114 мільйонів доз цих двох вакцин для щеплень у найближчі два роки.

This image has an empty alt attribute; its file name is Donato-Legal-Group_300_250-2.gif

Зазначається, що, станом на сьогодні, у країні кожен дорослий громадянин може отримати бустерну дозу вакцини. Раніше цього тижня голова компанії Pfizer заявив, що бустерні дози від COVID-19 швидше за все доведеться робити щороку.

Також повідомляється, що, згідно з результатами дослідження, вакцини дають однаково сильну відповідь проти всіх відомих варіантів вірусу, включаючи Дельту. На думку дослідників, це означає, що бустерні дози вакцини також зможуть захистити від нового вірусу під назвою Омікрон.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *