Білл Гейтс передрік світу нову пандемію, страшнішу за Covid-19

Білл Гейтс передрік світу нову пандемію, страшнішу за Covid-19

Світ може зіткнутися з пандемією в десятки разів гірше, ніж нинішня пандемія Covid–19. Таким прогнозом поділився засновник Microsoft і співголова благодійного фонду Білл Гейтс в інтерв’ю німецькій газеті Süddeutsche Zeitung.

«Ця пандемія жахлива, але наступна може виявитися в десятки разів гірше», – сказав Гейтс. За його словами, світ досі не готовий до нової епідемії подібного масштабу. У зв’язку з цим він вважає розумним зробити серйозні кроки усім світом для протистояння інфекцій.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

Зокрема, Гейтс пропонує інвестувати мільярди в розвиток науки, тестування, створення глобальної системи оповіщення про нові спалахи захворювань. Крім того, засновник Microsoft відзначив важливість формування спеціальної «команди реагування». В умовах відсутності ризиків нової пандемії її члени повинні сфокусуватися на підвищенні своїх компетенцій. Він також запропонував проводити для них регулярні навчання – на зразок тих, що проходять військові.

«Думайте про них як про пандемічної бригаді пожежних. Ці висококваліфіковані професіонали повинні бути готові відреагувати на потенційно кризову ситуацію, як тільки про неї стане відомо», – підкреслив Гейтс.

Варто нагадати, що минулого року Фонд Білла Гейтса пожертвував $250 млн на боротьбу з Covid-19. Цікаво, що 65-річний Білл Гейтс вже зробив перше щеплення проти коронавірусу, щоправда, яким препаратор – не повідомляється.

This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *