Більшість українців вважає, що країна рухається не туди

Більшість українців вважає, що країна рухається не туди

Більшість українців вважає, що події у країні розвиваються у неправильному напрямку. Такі дані було опубліковано на сайті Українського центру економічних та політичних досліджень імені Олександра Разумкова.

This image has an empty alt attribute; its file name is Truck-Site-1_B.jpg

Так, за даними опитування, 68,5 відсотка респондентів, що взяли участь у соціологічному опитуванні вважають, що події в Україні розвиваються у неправильному напрямку. Лише 17 відсотків опитаних вважають, що події в Україні розвиваються у правильному напрямку.

Загалом зараз лише 12 відсотків опитаних, оцінюючи ситуацію в країні, зазначили, що “все не так погано і жити можна”. 39 відсотків заявили, що “терпіти теперішнє становище вже просто неможливо”. 44,5 відсотка респондентів вказали, що “жити важко, але можна потерпіти”.

This image has an empty alt attribute; its file name is Standart-Transport-1_S-UA.gif

Як підкреслюють соціологи, серед тих респондентів, яким не вистачає грошей навіть на необхідні продукти, 63,5 відсотка відповіли, що терпіти таке становище вже неможливо і лише чотири відсотка вказали, що все не так погано. Проте серед респондентів з вищим рівнем достатку варіант відповіді “не все так погано” обрали 34 відсотка. 23,5 відсотка з цієї групи теж вказали, що теперішнє становище неможливо терпіти.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

Окрім того, істотно відповіді респондентів відрізняються і у різних вікових групах: старші люди песимістичніші. Так 22 відсотки молодих людей (від 18 до 29 років) вважають, що все не так погано, а 27 відсотків – що терпіти вже неможливо. Половина респондентів у віці 60+ оцінили ситуацію негативно, і лише шість відсотків – позитивно.

При цьому, лише п’ять відсотків українців зазначили, що з початку 2019 року матеріальне становище їхньої сім’ї покращилося. Більшість (55,5 відсотка) вказали, що воно погіршилось, ще 36 відсотків – що не змінилося.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *