Вживання Аспірину зменшує ризик ускладнень при зараженні COVID-19

Вживання Аспірину зменшує ризик ускладнень при зараженні COVID-19

Вживання невеликої дози аспірину може зменшити ризик потрапляння до реанімації та смерті серед госпіталізованих з COVID-19. Такі дані дослідження, яке днями опублікували науковці американського університету Джорджа Вашингтона у журналі Anasthesia & Analgesia.

Дослідження охопило більше 400 пацієнтів, які потрапили до лікарні з березня по липень 2020 року з коронавірусною хворобою. «Коли ми почали дізнаватись про зв’язок між згущенням крові та COVID-19, ми зрозуміли, що аспірин, який використовують для запобігання інсультів та серцевих нападів, може бути важливий для пацієнтів з COVID-19. Наше дослідження встановило зв’язок між вживанням малої дози аспірину і зменшенням важких симптомів та смертності від COVID-19», – заявив один із співавторів дослідження Джонатан Чоу.

This image has an empty alt attribute; its file name is Lion-Express-LLC.jpg

Застосування аспірину зменшило потребу у використанні апаратів штучної вентиляції легень на 44%, на 43% зменшило кількість випадків потрапляння до реанімації та на 47% зменшило смертність серед госпіталізованих з COVID-19, йдеться в дослідженні. Перед застосуванням аспірину, Чоу радить звертатись до лікаря, «щоб зважити ризики та переваги».

«Хоча це не є замінником вакцини або маски, зв’язок, який ми встановили стосовно аспірину, є великою перемогою для тих, хто прагне зменшити ризик найбільш важких симптомів COVID-19»,- додав дослідник.

This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *