ВООЗ заявили про вакцинацію  нового типу проти COVID-19

ВООЗ заявили про вакцинацію нового типу проти COVID-19

Нові вакцини проти COVID-19, зокрема, ті, для яких не потрібні голки і які можна зберігати при кімнатній температурі, можуть бути готові до використання в кінці 2021 або 2022 року. Про це пише Bloomberg, із посиланням на слова провідної вченої Всесвітньої організації охорони здоров’я Сумія Свамінатан.

“Ми в захваті від наявних у нас вакцин. Але ми можемо ще краще. Я думаю, що ближче до 2022 року ми побачимо появу поліпшених вакцин”, – сказала Свамінатан. Видання додає, що кінця року завершаться клінічні дослідження від шести до восьми нових препаратів. Йдеться про вакцини з різними способами доставки в організм. Деякі з них вводяться перорально чи назально, наприклад, за допомогою спрею або через шкіру з використанням пластиру.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

За словами Свамінатан, такі препарати можуть краще підійти для певних груп, наприклад, для вагітних. Сьогодні дію більше 80 вакцин вивчають на людях, хоча деякі з них все ще знаходяться на ранніх стадіях тестування. Компанії, чиї вакцини вже використовують проти COVID-19, почали дослідження оновлених версій препарату, призначених для запобігання нових варіантів коронавірусу.

“Ми повинні продовжувати підтримувати дослідження і розробку більшої кількості вакцин, зокрема, тому, що необхідність в постійній ревакцинації населення ще не зовсім зрозуміла”, – сказала Свамінатан. 

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *