Вперше в Україні робот Da Vinci прооперував дівчинку

Вперше в Україні робот Da Vinci прооперував дівчинку

У Львові в клінічній лікарні швидкої медичної допомоги 13-річну дівчинку прооперував робот Da Vichi. Про це повідомили працівники Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги міста Львова на сторінці у Фейсбук.

This image has an empty alt attribute; its file name is Lion-Express-LLC.jpg

“Три проколи по вісім міліметрів замість розрізу черевної порожнини – це сучасна медицина, яка відтепер доступна і маленьким українцям”, – йдеться у повідомленні.

За словами генерального директора клінічної лікарні швидкої меддопомоги Олега Самчука, операцію за допомогою робота провели пацієнтці із патологією кишківника. “Ваду тричі намагалися усунути під час операцій, але складні хірургічні втручання тільки погіршили стан. У дитини розвинулася рецидивуюча кишкова спайкова непрохідність”, – зазначив Самчук.

Хірург, який сидів за пультом, поклавши руки на надчутливі сенсори, мав додатково ще дві «руки» і ліквідовував множинні спайки із мінімальною травматизацією здорових тканин. Самчук повідомив, що операція пройшла успішно – ранній післяопераційний період задовільний, дівчинку більше не турбують болі в животі, вона встає з ліжка і уже навіть ходить коридором. Пацієнтку чекає реабілітація, однак вона має хорошу перспективу назавжди забути про свою проблему.

This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *