Вперше в історії у Каліфорнії зменшилась кількість населення

Вперше в історії у Каліфорнії зменшилась кількість населення

В американському штаті Каліфорнія вперше в історії зменшилася кількість населення. Такі офіційні дані щодо перепису населення.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

Скорочення населення з 2020 по 2021 рік зменшилось на 182 тисячі осіб – це 0,46%. Загалом, в Каліфорнії тепер проживає 39,5 млн осіб.На історичне зменшення кількості населення в штаті вплинули три фактори: зниження рівня народжуваності, суттєве зменшення кількості нових мігрантів (через призупинене авіасполучення), збільшення смертності населення внаслідок пандемії коронавірусу.

Варто додати, що нові дані щодо кількості населення в штаті було зафіксовано в січні 2021 року.

This image has an empty alt attribute; its file name is Magnit-Wanted-CDL-Banner-916-8806758.gif

В документі сказано, що протягом останніх 30 років зі штату поїхало більше людей, аніж приїхало з інших штатів. Це вдавалося компенсувати шляхом народжуваності та міжнародної міграції. Через коронавірус до штату майже не приїжджали емігранти, а також довелося поїхати іноземним студентам. Таких було 29%, тобто 53 тисячі осіб. Внаслідок коронавірусу в штаті померло близько 51 тис. осіб, що на 19% більше рівня смертності протягом останніх трьох років.

В травні наступного року влада Каліфорнії опублікує нові дані. Вони очікують, що штат знову отримає статус найбільш густонаселеного до кінця 2021 року.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *