Відомий британський актор зіграє ексагента ФСБ Литвиненка

Відомий британський актор зіграє ексагента ФСБ Литвиненка

Відомий британський кіноактор Бенедикт Камбербетч зіграє колишнього агента ФСБ РФ Олександра Литвиненка у серіалі «Лондонград» (Londongrad) від НВО. Про це повідомляє Укрінформ.

This image has an empty alt attribute; its file name is Davis-Ranch.gif

Сюжет серіалу заснований на книзі «Останній шпигун» (The Terminal Spy) журналіста Алана Коуелла про отруєння Олександра Литвиненка – колишнього співробітника радянських та російських спецслужб, який помер у 2006 році у Лондоні. У повідомленні зазначається, що Камбербетч виконає у серіалі роль Литвиненка, а також стане одним із виконавчих продюсерів проекту.

This image has an empty alt attribute; its file name is Kolesnikov-Trucking-Banner.jpg

Режисером виступить лауреат «Оскара» за документальний фільм «Ікар» Браян Фогель.

Варто нагадати, що колишній агент ФСБ РФ Олександр Литвиненко загинув 23 листопада 2006 року в Лондоні в результаті отруєння радіоактивним полонієм-210.

This image has an empty alt attribute; its file name is Truck-Driver-Alex-Demchyuk-1_S-UA.gif

Експерт з радіації Метью Панчер, який вів розслідування, був знайдений мертвим через п’ять місяців після поїздки до Росії. Лондон звинуватив російських співробітників спецслужб Андрія Лугового та Дмитра Ковтуна в убивстві Литвиненка. У вересні 2021 року Європейський суд з прав людини постановив, що Російська Федерація винна у вбивстві Олександра Литвиненка. У рішенні йдеться про те, що російська влада не провела ефективного внутрішнього розслідування, яке могло б допомогти встановити факти й, за необхідності, особи винних у вбивстві та покарати їх. ЄСПЛ наказав Росії виплатити понад 100 тисяч євро компенсації вдові Литвиненка.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *