Відомий італійський футболіст вдома біженців з України

Відомий італійський футболіст вдома біженців з України

This image has an empty alt attribute; its file name is VSP-Transport-B_H-1024x141.jpg

Воротар “Емполі” Гульельмо Вікаріо прийняв у своєму будинку біженців з України — хлопчика Мілана та його матір Анну з Дніпра. Про це пише ТСН із посиланням на італійські ЗМІ.

This image has an empty alt attribute; its file name is Run-Direct-1_B.gif

Футболіст італійського клубу разом зі своєю сім’єю вирішили надати громадянам України свій будинок на час війни проти російських окупантів.

This image has an empty alt attribute; its file name is Tanya-Lovely-Village-Financial-Group-1_B.jpg

“Десять днів тому мені зателефонувала моя мама Моніка і сказала, що є можливість дати притулок українській родині. Я не думав ні секунди. У понеділок Ганна та Мілан прибули в Удіні. Я був вільний, ми всі разом повечеряли. Зустріч вийшла зворушливою. Спочатку було досить складно налагодити спілкування з жінкою, змушеною виїхати від свого чоловіка, та хлопчиком, який чудово усвідомлює, чому тато не поруч із ним, чому вони не вдома.

This image has an empty alt attribute; its file name is Alek-Petrov-1_B-UA.jpg

Я намагався вдати, що розумію, що вони відчувають, але в мене так і не вийшло. Не можна зрозуміти війну, якщо не пережив її. Але Мілан чудово впорався, не показав страху чи дискомфорту. Навпаки, він показав силу, був налаштований дуже позитивно. Мілан любить футбол. Ми спілкувалися через Google Translate, вони не знають англійську. Коли Мілан дізнався, чим я займаюся, він був шокований.

This image has an empty alt attribute; its file name is Standart-Transport-1_S-UA.gif

Ганна сказала, що хлопчик дуже соромиться, він ніколи не бачив футболіста. Я показав йому відео із моєю грою, подарував футболку. Його очі світилися, він одразу її надів. Я пообіцяв, що знайду йому місце у футбольній школі в Удіні, так він зможе скоріше вивчити мову. Принаймні йому потрібно знайти викладача. Щодо навчання, то Мілан відвідуватиме українську школу дистанційно.

This image has an empty alt attribute; its file name is YF8h-6_Jeg6B8fzJD7NQODXTb0jjMywL6N0HSBWM5PnBAYu_PQ4P2PZc6o-6CPaQtOZamtSK8q0OKbkLhWUbq890axDbK_eVbNovUvTN=s0-d-e1-ft

У роздягальні Емполі ми дуже багато говоримо про війну. Клуб бере активну участь у благодійних ініціативах. Я розповів Анні та Мілану про те, як Серія А виступає проти війни. В очах я бачив подяку за нашу підтримку. Часто ми не розуміємо, наскільки важливими є навіть маленькі жести”, – розповів футболіст журналістам.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *